2024. április 29. - Péter

A rák ellen is hasznos lehet

Egészséges csokoládét kezdett árusítani egy hölgy Londonban. Az édességet nem főzik, és adalékanyagok sincsenek benne - a rák elleni védekezésben fontos antioxidánsok viszont igen. A táplálkozás-szakértők azonban figyelmeztetnek: ezzel nem húzhatjuk ki a
2008. november 9. vasárnap 12:20 - Hírextra
Képzelje el, hogy egyhuzamban megeszik 23 kiló paradicsomot. Rettenetes, nem? De nem is kell megtennie: Londonban már árusítanak olyan csokoládét, ami ugyanannyi antioxidánst tartalmaz, mint 23 kiló paradicsom vagy 14 kiló szőlő.

"Hiszek a csokoládéban. A csoki bámulatos" - mondja Judy Kauenhofen, aki pár éve az Egyesült Államokban vágott bele a vállalkozásba. Később Kanadában folytatta, majd tavaly Londonba települt. A csokiüzem Vancouverben van.

Ami a csokijában az érdekes, hogy az nem főzött; azért, hogy megőrizze egészséges összetevőit, az édességet hidegen préselik. Nincs benne pluszcukor és egyéb adalékok, természetes módon édesítik például feketeáfonyával. Nem tartalmaz mogyorót sem, és a cukorbetegek is fogyaszthatják.

Judy ingyenkóstolót ad az embereknek. Akinek ízlik, az a sötétszínű édeségtől a narancsszínűig többféle árnyalatból válogathat. Ez azonban nem olcsó, egy adag száztíz dollárba kerül.

Mint Judy mondja, amikor először hallott erről a csokiról, nem hitt benne. "Nem értettem, hogyan is lehetne egy csokoládé egészséges. De ahogy belemerültem a témába, éjszakákon át ezen járt az agyam."

Egy táplálkozástudós azonban arra figyelmeztet, hogy a csoki antioxidánsai ellenére - ami például a rák ellen és a koszorúér megbetegedése ellen is jó - nem alkalmas arra, hogy ezzel helyettesítsünk más táplálékokat.

A zöldségekben, gyümölcsökben ugyanis más hasznos, egészséges anyagok is vannak. Néhány vitamin szedése pedig nem ugyanaz, mintha egészségesen és változatosan táplálkozunk.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását