2024. április 19. - Emma

Lehet, hogy Armstrong elindul a Touron?

Továbbra is tart a találgatás, hogy Lance Armstrong, a jövőre visszatérő országúti kerékpáros sztár a Giro d,Italia után elindul-e a Tour de France-on is 2009-ben, mindenesetre edzője szerint ez egyáltalán nem kizárt.
2008. november 6. csütörtök 15:31 - Hírextra
Chris Carmichael úgy véli, ennek akkor van igazán valós alapja, ha a májusi olasz körversenyen a dobogón végez az amerikai fenomén, aki korábban rekordot jelentő módon sorozatban hétszer diadalmaskodott a Touron. A tréner emlékeztetett rá, hogy hiába van időben közel - alig több mint egy hónap - egymáshoz a két verseny, egyáltalán nem lehetetlen mindkettőn elindulni, példaként hozta fel Eddy Merckx és Miguel Indurain esetét.

Az edző kifejtette, jelenleg a fizikai állapotával vannak gondok Armstrongnak, de ezt teljesen természetesnek nevezte hároméves kihagyás esetén, ami nyilvánvalóan életmódbeli változással jár. Elárulta, hogy a 37 éves sztárnak 76 kilóról 72-re le kell fogynia, de ez nem jelenthet problémát, már csak azért sem, mert heti 30 órát tréningezik.

Armstrongnak ugyanakkor rendkívül nehéz dolga lesz, hogy dobogóra kerüljön a Girón, ugyanis a viadal jövőre ünnepli fennállásának centenáriumi évét, így az olaszoknak ez lesz a fő versenyük. A május 9. és 31. közötti viadal ennek megfelelően minden idők egyik legjobb versenye lehet, hiszen az idei Tour-győztes spanyol Carlos Sastre mellett az olasz Damiano Cunego és Ivan Basso is elszántan készül.

A legnagyobbak közül egyedül a címvédő és a Vueltán is győztes Alberto Contador - aki Armstrong csapattársa lesz - nem indul, ő a tavalyi Tour-sikerét szeretné megismételni.
A Tour de France július 4-én rajtol.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását