2024. március 29. - Auguszta

A vízilabda fővárosa lesz Budapest

Két napon át Budapest lesz az európai vízilabdaélet fővárosa: itt készítik el vasárnap a kontinentális kupák - az Euroliga és a LEN Kupat - további menetrendjét, a sorsolás előtt, szombaton pedig pólógála lesz a javából: a férfiaknál a Honvéd a Kotorral c
2008. november 6. csütörtök 15:44 - Hírextra
Az eseménydömping csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a nyitónapi vizes program "férfiblokkjának" keretében hat magyar olimpiai bajnok száll medencébe a Kőér utcában 19 órától: négy - a kétszeres győztes kapus Gergely István mellett a háromszoros ötkarikás aranyérmes Molnár Tamás, továbbá a nyári játékokon kétszer első Vári Attila, illetve az egyszeres győztes Székely Bulcsú - a hazai bajnoki bronzérmesnél, kettő pedig - a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely és a 2004-ben, Athénben nyertes Steinmetz Ádám - a montenegróiaknál.

A dolog külön pikantériája, hogy a Primorac Kotor légiósai közül Kiss éppen a Honvédtól szerződött át a mostani szezonra. Kettejük leigazolása is jelzi, hogy a délieknél nagyon erős csapat létrehozása és nemzetközileg is számottevő eredmény elérése a cél.

A honi női Szuperkupáért kiírt ütközet külön tétje - túl a presztízsen - a Domino Honvéd megtépázott nimbuszának a helyreállítása. A "tekintélyromboló" éppen a Dunaújvárosi Főiskola-ELCO volt, amely a bajnoki alapszakaszban nemrég a Kőér utcában mért váratlan módon csapást a vendéglátókra, akik nagyon nem szeretnék, ha hasonló nem esne meg velük a szombaton 17:30 órától esedékes fellépésükön.

Vasárnap már csak a parton lesz vízilabda, méghozzá a Margitszigeten: az európai pólós élet vezető képviselőinek részvételével alakítják ki a párokat a második számú kontinentális sorozatban, a LEN Kupában, ahol immár egyenes kieséses rendszerben zajlanak a küzdelmek, és amelyben még két magyar csapat érdekelt: az Euroligától búcsút venni kényszerült Domino Honvéd mellett a selejtezős szakaszt túlélt Szeged-Beton VE.

Az Euroliga 16 együtteséből - benne a ZF-Egeren kívül a szériába csak most bekapcsolódó, magyar bajnok TEVA-VasasPlaket - a budapesti sorsoláson négy, egyenként négycsapatos csoportot állítanak össze. A kvartettekben mindenki játszik mindenkivel oda-vissza alapon, majd a továbbjutó első és második helyezettek a negyeddöntőben már szintén párokra osztva, ugyancsak egyenes kieséses szisztémában játszanak tovább.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását