2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szekeres Obamára vágyik

Szekeres Imre honvédelmi miniszter Barack Obama demokrata párti jelölt megválasztásának örülne. A tárcavezető kedden az MTI-nek nyilatkozva hozzátette: a magyar kormánynak azonban mindegy, hogy demokrata vagy republikánus kormány alakul a választások után
2008. november 4. kedd 23:10 - Hírextra
"Én személy szerint örülnék, ha Obamát választanák meg az Egyesült Államok elnökének. Hozzám a demokrata párt nézetei állnak közelebb és különlegesen izgalmasnak tartanám, ha Obama megkapná a felhatalmazást, ez mutatná Amerika erejét. Viszont szeretném ha mostani védelmi minisztert, Robert Gatest kérné fel miniszternek" - mondta Szekerese Imre az amerikai kereskedelmi kamara választási rendezvényén.

A szocialista tárcavezető kiemelte: pártja nagyon szoros együttműködést alakított ki a demokrata párttal a rendszerváltás óta. A magyar kormány számára azonban mindegy, hogy demokrata vagy republikánus kormány alakul a választások után - tette hozzá.

A honvédelmi miniszter szerint minden idők legérdekesebb kampánya volt a mostani. Először Hillary Clinton és Barack Obama versenye volt igazán izgalmas, ezt követően pedig a demokrata és a republikánus elnökjelölt küzdelme volt különleges - tette hozzá.

Szekeres Imre szerint a NATO munkájára is hatással lehet az amerikai elnökválasztás, az új elnök beiktatásával változhat az Egyesült Államok szerepe a szövetségben. A jövőben az európai államok készek többet vállalni a szövetség munkájából, az amerikaiak pedig készek lesznek átengedni ezeket a feladatokat - húzta alá a miniszter.

Az amerikai kereskedelmi kamara választási ünnepségére több mint ezer embert várnak. Az eseménynek az egyik budapesti luxusszálloda ad otthont. A rendezvényen számos diplomata magyar és külföldi politikus vesz részt. Sokan Magyarországon élő amerikai állampolgár is ezen az eseményen várja a választási eredményeket.

Az eseményt az amerikai nagykövet, a magyar honvédelmi miniszter és az amerikai kereskedelmi kamara alelnökének beszédei nyitották meg. A társaság szórakoztatásáról a magyar légierő zenekara gondoskodik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását