2024. április 29. - Péter

Breznay Pál első kiállítása

Breznay Pál festőművésznek élete első kiállítása nyílik Szlovákiában szerdán. Iglón (Spisská Nová Ves), a Szepességi Művészek Galériájában Ravennától a Grand Canyonig című tárlaton mintegy 50 képe látható.
2008. november 4. kedd 17:07 - Hírextra
A művész együtt válogatta ki a festményeket Barki Gergellyel, az MTA Művészettörténeti Kutatóintézetének munkatársával, a kiállítás kurátorával, mégpedig úgy, hogy keresztmetszetet adjon több mint 25 év munkásságából, ahogy erre a tárlat címe is utal - mondta el az MTI-nek Breznay Pál.
Az olaszországi Ravennában kezdte felsőfokú művészeti tanulmányait, majd Párizs következett, s az Egyesült Államok. Névai András amerikai gyűjtő hívta meg, s végigutazta Arizona államot, a sivatagot, és természetesen más mellett lefestette a Grand Canyont.

A 46 éves festő azt is elmondta, hogy Névai András nemcsak a képeit gyűjti, hanem róla is készített fotósorozatot, amikor egy-egy képét éppen festette. Ezek a fotók is ott lesznek az iglói tárlaton.
Láthatja a szepességi közönség a budapesti Lukács uszodában vagy a Kincsem parkban kedvenceiről, a lovakról készített alkotásait. A medencés sorozata folytatásaként ott vannak levegős tájképei és a Dunáról készült művei.

A Lőcsétől 10 kilométerre délre, a Hernád folyó bal partján fekvő híres iskolavárosban, Iglón Breznay Pál kiállítása december 15-ig tart nyitva. A tárlatot a Pozsonyi Magyar Kulturális Intézet szervezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását