2024. április 29. - Péter

Sportorvosok konferenciája

Több mint száz regisztrált résztvevő jelenlétében rendezték hétfőn az egész napos "Labdajátékok és sportorvoslás" című konferenciát a Hotel Héliában.Az eseményen a sportorvosokon kívül jelen volt és felszólalt Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB
2008. november 3. hétfő 20:42 - Hírextra
"Át kellett értékelnem magamban a tehetség fogalmát" - hangoztatta Schmitt. "Sok egyéb mellett ennek az egyik összetevője az, hogy a sportoló ne legyen sérülékeny."

A sportvezető szerint a sportorvosok szerepe, felelőssége már csak azért is megnőtt, mert a labdajátékok zömében a szabályok rendszere és alkalmazásuk közel sem annyira szigorú és következetes, mint a labdarúgásban és a sérülések akár szándékos okozása is sokszor megtorlatlan marad.

Kisteleki beszédében azt emelte ki, hogy véget kell vetni a véletleneknek. Az MLSZ elnöke szerint nálunk még sokszor a kiszámíthatatlanság, a véletlenszerűség a jellemző, a fejlett sporttal rendelkező országokban a problémák elé mennek, rendszereket alakítanak ki a sérülésekkel, a mentális felkészítéssel, s minden más, sportegészségügyi témával kapcsolatban.

A konferencia résztvevői előadásokat hallgattak meg a hirtelen szívhalál okairól, a korszerű táplálkozásról, a pszichológiai felkészítésről, de szó esett a serdülőkorú labdajátékosok sportegészségügyi problémáiról is.

"Egyértelműen sikeres konferencián vagyunk túl, őszintén meglepett a hallgatók nagy száma és aktivitása" - mondta a konferencia végén Berkes István, a Magyar Sportorvos Társaság és az MLSZ orvosi bizottságának elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását