2024. május 3. - Tímea, Irma

Magyar kultúra nyugaton

A Magyar kultúra a nyugati parton is elnevezésű eseménysorozat részeként öt kaliforniai magyar festő munkáiból nyílt kiállítás a Los Angeles-i Magyar Házban vasárnap este.
2008. november 3. hétfő 13:50 - Hírextra
A Los Angeles-i Főkonzulátus az elmúlt időszakban fölkutatta a Kaliforniában élő magyar művészeket, és több mint 50 képzőművészre lelet.

Most öt alkotó, Géczy Olga, Chánky Margit, Király Gábor, Matsik Elizabeth és Finta Ilona Wanda munkáival ismerkedhet meg a közönség.

Bokor Balázs főkonzul köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a főkonzulátus vállalja a fölkutatott művészek folyamatos bemutatását. Rendszeresen szerveznek majd kiállításokat Kalifornia és a környező államok nagyvárosaiban - tájékoztatta az MTI-t a főkonzulátus.

A Magyar Házban kiállító öt művész legközelebb San Franciscóban és San Diegóban mutatkozik be. A tárlatnyitó után Humor és közélet címmel Föld S. Péter magyarországi politikai közíróval beszélgetett Földes Péter, a Californiai Magyarság és az Amerikai Magyar Hírlap újságírója a magyarországi politikai humorról, a politikai viccekről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását