2024. május 6. - Ivett, Frida

Brown is dícséri Hamiltont

Elismerően beszélt a Brazil Nagydíjon Forma-1-es világbajnokká koronázott Lewis Hamiltonról Gordon Brown brit miniszterelnök.
2008. november 3. hétfő 12:57 - Hírextra
"Az egész ország ünnepli ezt a rendkívüli tehetséget, mindnyájan büszkék vagyunk Lewis Hamilton és a McLaren csapat inspiráló teljesítményére" - jelentette ki a kormányfő, akinek véleményéhez csatlakozott az ellenzéki konzervatívok vezetője, David Cameron is:

"Lewis hivatalosan is sportlegendává vált, és példaképként szolgál arra, hogy mire képes az, aki nem adja fel az álmait."

Damon Hill, aki 1996-ban utolsó britként ült az F1 trónjára, közölte, a nemzeti hős további vb-címeket fog nyerni, míg a háromszoros világbajnok Jackie Stewart megerősítette: a 23 éves pilóta még pályafutása elején jár.

A Hamilton család törzskocsmájában, a tewini Rose and Crown pubban leírhatatlan hangulat volt az idényzáró futam után.

"Azt ordítottam a tévé előtt, hogy megint elszúrta! Aztán megtörtént a csoda" - emlékezett vissza Harry Higgins tulajdonos.

Angol gazdasági szakértők ugyanakkor már azt taglalják, hogy pénzügyileg milyen fényes jövő előtt áll az újdonsült bajnok.

"Nagyobb lesz, mint David Beckham, mivel az autósport sokkal jövedelmezőbb a futballnál. Karrierje során 620 millió fontot, azaz több mint egymilliárd dollárt kereshet, ráadásul a média is megőrül érte" - írta a Daily Telegraph-ban megjelent elemzésében Max Clifford PR-tanácsadó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását