2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Tumultus Borsodban is

Nagy számban keltek és kelnek útra a hozzátartozók Borsodban és a megyeszékhelyen, hogy felkeressék a temetőket vasárnap. Rendőrök segítik a forgalom folyamatosságának fenntartását, a baleseti veszélyhelyzetek megelőzését és a temetők környékén a ő parkol
2008. november 2. vasárnap 13:40 - Hírextra
Emellett kiemelt feladatuk ilyenkor - bűnügyi és a közbiztonsági szempontból is - a temetők és környezetük fokozott ellenőrzése.

Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa az MTI-nek azt mondta: békésen zajlik az ünnep, sírrongálásról, lopásról és egyéb más bűncselekményről nem érkezett bejelentés.

Szombaton két halálos közlekedési baleset azonban a Mindenszentek ünnepéhez köthető, ugyanis az egyik gyalogos - akit Tokaj és Szerencs között gázolt el egy autó - épp a temetőből jött, a másik gyalogos férfit a 3-as főúton, a novajidrányi elkerülő szakaszon pedig akkor ütött el egy személykocsi, amikor a temetőbe igyekezett.

Miskolcon, a Szentpéteri kapuban található temető - amelyik az egyik legnagyobb a településen - gondnoksága közölte: több ezren látogattak ki eddig a sírokhoz, az ünnep csendben zajlik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását