2024. május 6. - Ivett, Frida

Kétséges Obama előnye?

Egy amerikai elemző cég felmérése szerint a demokrata párti Barack Obama 6 százalékkal több szavazatot fog kapni a keddi amerikai elnökválasztáson, mint republikánus vetélytársa.
2008. november 1. szombat 21:40 - Hírextra
A Global Insight szakértői úgy vélik: ebben nagy szerepe van annak, hogy a többség szerint az illinois-i szenátor kezelné jobban elnökként a romló gazdasági helyzetet.

Az előrejelzés szerint Barack Obama a szavazatok 53,1, republikánus ellenfele, John McCain pedig 46,9 százalékát fogja megszerezni. A Global Insight az utóbbi 15 elnökválasztásból 13 esetében helyesen jósolta meg a szavazati arányt.

Közben a Zogby is közzétett egy felmérést; az adatok alapján John McCain egyszázalékos, 48-47 arányú előnyre tett szert.

Ez az egyetlen közvélemény-kutatás, amely a republikánus jelölt fölényét mutatja.

Korábban George Bush amerikai elnök a keddi választáson való részvételre buzdította az ország polgárait. Mint mondta: Amerikának példát kell mutatnia a világ újonnan függetlenséget szerzett demokráciái számára.
Forrás: Inforadia
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását