2024. április 25. - Márk

Az elnök szerint minden oké

Folyamatos és biztonságos a betegellátás az egri Markhot Ferenc Kórházban, a működtetés átadás-átvételének folyamatában nincs fennakadás - közölte Sós Tamás (MSZP), a Heves megyei közgyűlés elnöke szombaton az MTI-vel, hangsúlyozva, hogy erről személyesen
2008. november 1. szombat 19:05 - Hírextra
A kórház tulajdonostestületének szocialista elnöke elmondta: a kórház több osztályát felkereste, a betegekkel és a dolgozókkal folytatott beszélgetései, illetve személyes tapasztalatai egyaránt meggyőzték arról, hogy a gyógyító munkát semmi nem zavarja.

Hozzátette: a betegek maguk is megerősítették, hogy a nekik járó ellátást megkapják, érdemi kifogással sem a betegek, sem a kórház munkatársai nem éltek.

Sós Tamás szerint mind az átlépő, mind az újonnan belépő munkatársak bizonyítani akarnak a megyei kórházban, az új működtető, a HospInvest Zrt. pedig kézben tartja az átállás lebonyolítását, a kórházi munka megszervezését.

Az elnök úgy fogalmazott: a kórház ugyan mától - minden szándéka ellenére - kisebb létszámmal működik, de ennek, a racionálisabb szervezés miatt, nincs semmilyen közvetlen hatása a betegellátásra.

Közölte: folyamatosan ellenőrzi és nyomon követi a kórház fejlődését, jogi és szakmai kontroll mellett rendszeresen látogatást tesz majd az intézményben, szeretne meggyőződni arról, hogy minden rendben van.

Heves megye közgyűlése pénteken döntött arról, hogy november elsejétől a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működteti az egri megyei kórházat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását