2024. április 26. - Ervin

Hargita megye érintőképernyőn

Hargita megyét népszerűsítő érintőképernyős infopultot szereltetett fel a bukaresti Henri Coanda Nemzetközi Repülőtéren a Hargita megyei önkormányzat - írja internetes oldalán a Krónika kolozsvári napilap.
2008. október 31. péntek 10:38 - Hírextra
"Az országunkba érkező turisták jelentős hányada itt kapja az első képet Romániáról, ezért tartottuk fontosnak, hogy lehetőséget teremtsünk arra, hogy már itt találkozzanak Hargita megyével" – fogalmazott Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke az infopult csütörtöki átadásakor.

 Hangsúlyozta, hogy az infopult virtuális kapu szerepét tölti be: mivel a terminálon áthaladó turistáknak nincs lehetőségük tömény információk befogadására, az infopulton kevés adat található. A cél egyrészt, hogy a turisták halljanak a megyéről, másrészt kedvet kapjanak a meglátogatásához, hangsúlyozta a tanácselnök.

A látnivalókat négy kategóriára osztották: tél, nyár, kulturális régiók és természeti látnivalók témakörökre, amelyekkel 67 perces kisfilm segítségével ismerkedhet meg a látogató.
Az eseményen jelen volt Korodi Attila környezetvédelmi miniszter is, aki az infopult kapujellegét hangsúlyozta. Rámutatott: minden kapu újabb kaput nyit meg. A repülőtér kaput nyit Romániára, az infopult Hargita megyére, a megye pedig kaput nyit az ott élő közösségre és a szokásaira.

Az érintőképernyős infopultot tesztelés céljára a székelyudvarhelyi Konnertfilm Produkciós Irodától kapta a megyei tanács. A repülőtéren való elhelyezése Tánczos Barna szállításügyi államtitkár segítségével valósult meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását