2024. április 29. - Péter

Több autó is megsérült az Árpád-hídon végzett munkálatok során

Hat autótulajdonos nyújtott be kártérítési igényt eddig a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.-hez azért, mert az Árpád hídon végzett munkálatok miatt megsérült a gépkocsijuk - mondta Horti Zsófia, a cég szóvivője csütörtökön az MTI-nek.
2008. október 30. csütörtök 10:20 - Hírextra
Az FKF az ügyintézés felgyorsítása érdekében biztosító társaságán keresztül fizet azoknak, akiknek a járműve bizonyíthatóan az Árpád hídi rámpán való áthaladáskor sérült meg. Az anyagiak rendezése ezután történik meg a hidat üzemeltető FKF Zrt. és a kivitelező Hídépítő Zrt. között - közölte a szóvivő.

Az FKF Zrt. kárfelvételi irodáján veszi fel a kárigényeket. A járműveket ezután szervizben vizsgálják meg, hogy a sérüléseiket valóban az Árpád hídi rámpán szerezték-e. Az autók sérüléseinek jellegéből lehet ugyanis következtetni arra, hogy azok miként keletkeztek.Olyan károk után azonban nem tudnak fizetni, amelyek a hídon életbe léptetett, óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozás áthágása miatt következtek be - tette hozzá Horti Zsófia.

Az Árpád hídon hétfő este kezdődtek meg a várhatóan november 22-ig tartó munkálatok: a Buda felé vezető hídpályán, a Hajógyári-szigeti pillér felett kicserélik a hőtágulásból származó mozgásokat kiegyenlítő szerkezeti (dilatációs) elemeket. A szintkülönbség miatt kedden több jármű fennakadt a munkaterület lefedésére szolgáló szerkezeten. A hibát még aznap kijavították, a korábbi rámpa helyett szerdára új szerkezetet készítettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását