2024. április 29. - Péter

Szűrővizsgálat a hátrányosabb falvakban is

Összesen 43, hátrányos helyzetű településen lévő háziorvosi körzetet keres fel egészségügyi szűrőkamionjával az Országos Alapellátó Intézet - mondta Balogh Sándor főigazgató csütörtökön az "Egészség házhoz megy" program megnyitója előtt az MTI-nek a Komár
2008. október 30. csütörtök 11:35 - Hírextra
A szűrővizsgálatokkal olyan körzetekbe látogatnak el, amelyekben hosszú ideje nincs háziorvos, és a helyettesítő orvost az intézet alkalmazza. A program keretében az idén tíz települést keresnek fel, jövőre pedig az alföldi megyékben végzik el a vizsgálatokat - tette hozzá Balogh Sándor.

A főigazgató kiemelte, hogy az érintett körzetekben az orvosok a kamion távozása után is folytatják a szív- és érrendszeri betegségek és a vastagbélrák kiszűrésére szolgáló programot. Ehhez az Országos Alapellátó Intézet biztosítja a teszteket és a műszereket. A szűrővizsgálatokat a jövőben pályáztatással szeretnék kiterjeszteni.

Az "Egészség házhoz megy" program annavölgyi megnyitóján Székely Tamás egészségügyi miniszter köszöntötte a megjelenteket, és ő volt az első, aki részt vett a szűrésen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását