2024. május 8. - Mihály

Az ördögűző a top horrorfilm

Az idén is Az ördögűzőt szavazták meg a brit HMV filmforgalmazó cég felmérésén minden idők legjobb horrorfilmjének.William Friedkin 1973-ban készült alkotása, akárcsak tavaly, most is Stanley Kubrick Ragyogását (1980) előzi meg.
2008. október 30. csütörtök 11:31 - Hírextra
A 6000 szavazó, akiket halloween alkalmából kérdeztek meg, a harmadik helyre Ridley Scott A nyolcadik utas: a Halál (1978) című művét hozta be, amely most jutott be az első 10 közé.
A top ten-listából hét filmet 1970 és 1984 között mutattak be. Hatodik helyezett lett John Carpenter Halloweenje (1978), hetedik a Wes Craven rendezte Rémálom az Elm utcában (1984), 9. Robin Hardy Vesszőembere, 10. Richard Donner Ómenje.

Az elmúlt 20 évből mindössze három film került be az első tízbe: A bárányok hallgatnak (Jonathan Demme, 1991) 4. lett, megelőzve James Wan Fűrészét (2004) míg Nakata Hideo Gyűrűje 8. helyezett lett.

A listán a legrégibb film 1922-es: Friedrich W. Murnau Nosferatu című klasszikus némafilmje.
"A halloween igazi kereskedelmi eseménnyé vált, a horrorfilmek DVD-eladása megkétszereződött az elmúlt három év alatt, és az idén, a baljós pénzügyi válság miatt az az érzésünk, hogy újabb fellendülés várható a rémségek terén, mivel egyre többen maradnak otthon, hogy kedvenc filmjeiket nézzék" - mondta Jonny Scurfield, a HMV egyik kereskedelmi igazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását