2024. május 5. - Györgyi

Nyolcvanezer látogató a Jégkorszakon

A nyolcvanezredik látogatóját fogadta a Magyar Természettudományi Múzeum Jégkorszak című nagyszabású interaktív kiállítása csütörtökön.
2008. október 30. csütörtök 14:52 - Hírextra
A szerencsés látogató Szabó Károlyné Ildikó, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon lakásotthon-vezetője. A dunavecsei intézmény pedagógusa diákjaival érkezett a kiállításra, és nagyon örült, amikor a pénztárnál megtudta, hogy ő lett a 80 ezredik látogató.

Szabó Károlyné Ildikó a Whirlpool felajánlásának köszönhetően egy hűtőszekrénnyel gazdagodott. Az ajándékot Bajzáth Judit, a múzeum főosztályvezetője adta át.

A Jégkorszak című kiállítás főként a globális klímaváltozással kapcsolatos tévhiteket kívánja tisztázni és a közönség jégkorszakról szóló ismereteit bővíteni. A több mint 200 tárgyat felvonultató tárlatot eddig még be nem mutatott eredeti jégkori emlőscsontvázak (mamut, óriásszarvas, barlangi medve), gerinces maradványok (barlangi oroszlán koponyája, gyapjas orrszarvú koponyája), tudományosan hiteles életnagyságú állatrekonstrukciók (kardfogú tigris, barlangi hiéna, gyapjas orrszarvú, mamutbébi), preparátumok (pézsmatulok, jávorszavas stb) teszik még izgalmasabbá.

A kiállítás november 17-ig tekinthető meg, addig minden ezredik látogató éves bérletet kap - tudatta a Magyar Természettudományi Múzeum.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását