2024. április 20. - Tivadar

MLB: a Philadelphia a bajnok

Története során másodszor a Philadelphia Phillies lett az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) bajnoka, miután az idei fináléban (World Series) összesítésben 4-1-re nyert a meglepetéscsapat a Tampa Bay Rays ellen.
2008. október 30. csütörtök 09:46 - Hírextra
A Phillies az egész rájátszásban remekelt, a főcsoportdöntőben a Los Angeles Dodgerst is magabiztosan győzte le, s a döntőben sem adott esélyt a Tampa Baynek.

A bajnoki finálé ötödik, utolsó meccsének külön érdekessége volt, hogy több mint 50 óra telt el a kezdetétől a végéig. Philadelphiában ugyanis hétfő este, a találkozó hatodik szakaszában (inning), 2-2-es állásnál szakadni kezdett az eső, ezért a folytatást másnapra halasztották, majd kedden hasonló ok miatt újabb 24 órával elcsúsztatták. A szerdai küzdelemnek viszont már nem volt akadálya, s az utolsó felvonásban végül 4-3-ra nyert a Philadelphia.

Az 1883-ban alapított Phillies 1980 után tudott újra MLB-bajnoki címet szerezni. A mostani siker a város számára is nagyon fontos, ezt megelőzően legutóbb ugyanis 1983-ban tudott philadelphiai együttes győzni a négy nagy bajnokság (NFL, MLB, NBA, NHL) egyikében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását