2024. május 10. - Ármin, Pálma

A következő feladat a munkahelyek megvédése

Az MSZP támogatja a kormányt abban, hogy a stabilitás megteremtése után növekedési politikát folytasson - reagált Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettes Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerda esti televíziós interjújára az MTI-nek.
2008. október 30. csütörtök 06:39 - Hírextra
Elmondta: a kormányzat a gazdasági élet szereplőit akkor tudja segíteni, ha Magyarország minél gyorsabban új növekedési pályára áll. Ezzel lehet a gazdasági szférában is a munkahelyeket megőrizni, erre ösztönözzük és ebben támogatjuk a kormányt.

A szocialista politikus szerint sikeres volt a kormányzati intézkedés, amelyet a kabinet az elrettentő erejű támadás ellen Magyarország érdekében tett, és ezzel elérte a készenléti hitelkeret megszerzését. A régióban így Magyarország rendelkezik a legnagyobb támogatással, tartalékkal, hiszen az ország összes devizatartaléka a hitelkerettel együtt mintegy 37 milliárd euró - emlékeztetett Mesterházy Attila. Hozzátette: ez kellően elrettentő a spekulánsok számára.

A kormány újabb helyes lépést tett, és megvédte Magyarországot, a pénzügyi csomaggal a stabilitás biztosítható - szögezte le.

Mesterházy Attila szerint a következő legfontosabb feladat a munkahelyek megvédése, az, hogy a pénzügyi válság minél kevésbé éreztesse hatását a reálgazdaságban. Azt mondta: a munkahelyteremtést kell minden további kormányzati eszközzel segíteni.

Kijelentette: a közszférát érintő intézkedések azt szolgálják, hogy megőrizzük az emberek munkahelyét.

A hitelkeret kapcsán hangsúlyozta, a rendelkezésünkre bocsátott összeget Magyarország nem veszi fel, az védőernyőként, lehetőségként van jelen, ezzel az eszközzel csak kell élnie a kormánynak, ha azt az adott helyzet megköveteli.

Az MTI azon kérdésére, hogy az MSZP kezdeményezi-e a parlamenti képviselők költségtérítésének áttekintését, Mesterházy Attila azt válaszolta: magától értetődő, hogy a jelenlegi helyzetben nem emelkedik a képviselők fizetése. Hozzátette: az a helyes, ha most a képviselők is hasonló áldozatot vállalnak, mint amit a közszférától vagy a nyugdíjasoktól kér a kormány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását