2024. május 25. - Orbán

Tervezési hiba okozta a torlódásokat

A tervező és a kivitelező hibája okozta az Árpád hídon kedden kialakult hatalmas torlódásokat a dilatációs, a hőtágulásból származó mozgásokat kiegyenlítő szerkezeti elemek cseréjekor - idézte egy szerdai sajtótájékoztatón Hagyó Miklós (MSZP) az általa ez
2008. október 29. szerda 15:23 - Hírextra
A főpolgármester-helyettes azt mondta, hogy a felújítás elengedhetetlenül szükséges, hogy elkerüljék a híd szerkezetének károsodását. Utalva arra, hogy az ilyen munkálatokat általában teljes hídzárással szokták végezni, megjegyezte: mivel ez igen komoly fennakadásokat okozott volna a főváros közlekedésében, a városvezetés elvetette ezt a megoldást.

A főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, mivel a vizsgálatok tervezési, kivitelezői hibát állapítottak meg, ezért a felmerült többletköltségek, valamint az esetleges kártérítések is a kivitelezőt terhelik. Hozzátette, hogy eddig még nem kaptak értesítést kárigény-bejelentésről.

A főpolgármester-helyettes tájékoztatása szerint szerdára helyre állt a forgalmi rend az Árpád hídon. A szocialista politikus a kellemetlenségekért elnézést kért a budapestiektől. Egyúttal köszönetét fejezte ki a rendőrségnek azért a gyors és hatékony segítségért, amit a kedden kialakult forgalmi feszültségek enyhítése érdekében nyújtottak. Hagyó Miklós közölte, hogy felhívta a főpolgármesteri hivatal közlekedési ügyosztályvezetőjének és a Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatójának a figyelmét arra, hogy a jövőben sokkal gondosabban, körültekintőbben járjanak el az ilyen munkáknál.

Kérdésre elmondta azt is, hogy tavaly csak a felszíni kopóréteget cserélték a hídon, többnyire hétvégenként, éjszakánként. Felhívta a figyelmet arra, hogy a dilatációs elemek cseréjét csak ősszel vagy tavasszal lehet elvégezni, mivel ez egy hosszabb ideig tartó folyamat. A tervek szerint november végére befejeződnek a munkálatok - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását