2024. április 27. - Zita

Katonai emlékezések a halottak napján

A Magyarországon elesett külföldi és magyar katonákra emlékeznek ma, a közelgő halottak napja alkalmából a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség képviselői több helyszínen is.
2008. október 29. szerda 07:07 - Hírextra
Kegyeleti koszorúzással tisztelegnek a fővárosi rákoskeresztúri köztemetőben, ahol az első világháborús olasz katonai sírkertben, az Imádkozó katona emlékművénél, a török katonai parcellában, a román katonai sírkertben, valamint a szovjet katonai síroknál helyeznek el a koszorúkat az elhunyt katonák emléke előtt.

A szaktárca és a honvédség képviselői koszorúznak a Budaörsi úton lévő amerikai hősi emlékműnél, a budaörsi német-magyar katonai temetőben, valamint Solymáron, a közös angol, ausztrál, dél-afrikai, francia, kanadai, lengyel és új-zélandi katonai sírkertben.

Délután kegyeleti gyertyagyújtással emlékeznek meg az elesett katonákról a Hadtörténeti Intézet és Múzeum díszudvarán.

Mintegy 150 ezer külföldi katona nyugszik magyar földben és csaknem 3.000 településen van külföldi katonai sír, temetkezési hely. A 20. századi háborúkban csaknem egymillió magyar katona vesztette életét, mindössze egynegyedük nyugszik Magyarországon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását