2024. május 5. - Györgyi

Pénteken lejárnak az előző féléves diák-matricák

Péntekig érvényesek az előző tanév második félévére kiadott matricák a diákigazolványokon, ezt követően már csak az új matricával ellátott okmányokat fogadják el a közlekedési társaságok - hívta fel a figyelmet az Országos Felsőoktatási és Információs Köz
2008. október 29. szerda 07:10 - Hírextra
Az OFIK honlapján közzétett tájékoztató szerint novembertől már kizárólag a 2008/2009-es tanévre - illetve felsőoktatási hallgatók esetében a tanév első félévére - szóló kis bélyeget szabad használni, és csak ezt fogadják el a közlekedési társaságok jegyvizsgálói is.

A most elkezdődött tanévre kiadott matricák kék színűek, és a felsőoktatásban tartalmazzák az intézmény vagy kar nevéből képzett betűkódot is (pl. ELTE). Azok a közoktatásban tanuló diákok, akik a 2008/2009. tanévben vagy azt követően töltik be a tanköteleskor felső határát, azaz a 18. évüket, az idei tanév folyamán érvényesítő matrica nélkül is használható és érvényes a diákigazolvány.

Ma Magyarországon több mint kétmillió diák tanul alap-, közép- és felsőoktatási intézményekben. Az alap- és középfokú oktatásban több mint 1,5 millió tanuló, a felsőoktatásban közel 400 ezer hallgató rendelkezik diákigazolvánnyal. A diákok jelenleg 1141 elfogadóhelyen vehetnek igénybe különböző mértékű kedvezményeket - olvasható a diakbonusz.hu honlapon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását