2024. április 29. - Péter

Izomból kormányoz a Fidesz?

Az MSZP szerint "alkotmányozó diktatúra" zajlik napjainkban, a kormányzó párt egyeztetések és hatáselemzések nélkül, ha kell alkotmánymódosítással akar ráerőltetni törvényeket az emberekre.
2010. július 4. vasárnap 15:30 - HírExtra
Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján tűrhetetlennek, tarthatatlannak és megengedhetetlennek nevezte a Fidesz jogalkotási gyakorlatát, amely szerinte szabályt sértve kíván szigorítani a közbiztonság javítását célzó szabálysértési törvényen.

Hiányzik a gazdasági, a társadalmi hatáselemzés, és a szakszervezetekkel történő szakmai egyeztetés – tette hozzá. Megjegyezte: a szabálysértési törvényben az elzárás lehetőségét mint büntetési szankció visszahozását nem tartják jó megoldásnak, véleménye szerint ezzel csak a szegények kerülnének börtönbe.

Elfogadhatatlannak tartja azt is, hogy a rendőrségi törvény módosítása lehetővé tenné, hogy szabálysértési ügyekben is, házkutatási parancs nélkül mehetnének be rendőrök magánlakásokba.

Harangozó Tamás úgy fogalmazott: alkotmányozó diktatúra zajlik Magyarországon, ugyanis az Alkotmánybíróság által már megsemmisített jogszabályokat Alkotmánymódosítással akarják megvalósítani, egyeztetés nélkül akarják megváltoztatni. Ezért azt követelte Navracsics Tibor igazságügyi minisztertől, vonassa vissza az általa beterjesztett törvényjavaslatot, és a törvényjavaslatról haladéktalanul kezdje meg az érintett szervezetekkel az egyeztetéseket.

A célunk közös: nagyobb közbiztonság – mutatott rá a szocialista politikus, hozzátéve, ennek eléréséhez lehetnek mások az eszközök és a lehetőségek. Egyeztetés azonban kell, mert különben „a kormányba vetett bizalom el fog párologni, nekünk pedig itt maradnak a rossz törvények” – húzta alá az MSZP országgyűlési képviselője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. július 5. 11:53
Nem érdekel, hogyan, de tegyék rendbe az országot!
Szerintem az emberek is ezt gondolják, ezért lett meg a kétharmad!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását