2024. május 4. - Mónika, Flórián

Elhunyt a sztárfotós

Nyolcvankét éves korában a kaliforniai Glendale-ben elhunyt Delmar Watson, aki gyerekszínészként kezdte pályafutását, majd híres bűnügyi- és sztárfotós lett.
2008. október 29. szerda 12:30 - Hírextra
Az 1926-os születésű Watson mindössze hat hónapos volt, amikor először szerepelt filmen, miután nyolc testvérével a híres némafilm-rendező, Mack Sennett Los Angeles-i stúdiója mellett laktak, így ha hirtelen gyerekekre volt szükség a forgatáshoz, a Watson-családhoz fordultak. Delmar több mint 300 filmben szerepelt, köztük olyan híres alkotásban, mint Frank Capra Becsületből elégtelen című műve.

 Miután a családban nagy hagyománya volt a fotózásnak - nagyapja 1902-ben Buffalo Billt fényképezte Los Angeles utcáin - három fivérével együtt a második világháború idején az amerikai parti őrség fotósa lett.

Delmar Watson 1948-től a Los Angeles Mirror című bulvárlapnál dolgozott, és kezdetben a legvéresebb bűntények megörökítését bízták rá. Tíz évvel később azonban a reklámfotózás hódította el, és számos hollywoodi hírességet örökített meg reklámcélokra. Ő készítette annak idején a napszemüveges, a rendezői székben ülő Lassie kutya híres fotóját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását