2024. május 6. - Ivett, Frida

Csökken a kórházak adóssága

Az elmúlt év azonos időszakához képest csökken a kórházak adósságállománya - mondta egy felmérésre hivatkozva az MTI-nek az egészségügyi miniszter szerdán, Békéscsabán.
2008. október 29. szerda 15:47 - Hírextra
Székely Tamás, miután átadta a békéscsabai Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet felújított épülettömbjét, közölte: a kórházi struktúraváltás kapcsán a megfelelő intézkedéseket megtették az egyes intézmények vezetői.

"Ezzel a lejárt számlatartozás nagyon jelentősen, körülbelül négymilliárd forinttal csökkent" - jelentette ki. A miniszter ezért úgy gondolja, hogy "valami megmozdult jó irányban az egészségügyben".
"Természetesen a jövő évi költségvetés során, nyilvánvalóan a gazdasági válságra figyelemmel kell lennünk. Meg kell találni azt a megfelelő összhangot, ami a szakrendelések, az alap- és a kórházi ellátások között van".

A békéscsabai kórház - amelyhez közel 200 ezer polgár ellátása tartozik - belgyógyászati tömbjének felújítása címzett támogatásból, összesen 960 millió forintból valósult meg.

Vantara Gyula polgármester az átadási ünnepségen hangsúlyozta, az önkormányzat, mint tulajdonos, továbbra is támogatni kívánja kórházát, hiszen a térségben élők egészségének megőrzése és a gyógyítás korszerű körülményeinek megteremtése kiemelten fontos a város számra. Ezért is biztosította a felújításhoz szükséges 144 millió forintos önrészt.

A megújult, ötszintes épületben immár 3-4 ágyas szobákban látják el a betegeket úgy, hogy a szobákat vizesblokkokkal is ellátták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását