2024. május 10. - Ármin, Pálma

Át kell vizsgálni a kommunikációs kiadásokat

Gyurcsány Ferenc arra kéri a tárcákat, tekintsék át a folyamatban lévő és tervezett lakossági tájékoztatással kapcsolatos kiadásaikat, és ennek megfelelően hozzanak döntést azokról - közölte a kormányszóvivői iroda az MTI kérdésére szerdán, a minisztereln
2008. október 29. szerda 14:17 - Hírextra
A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint mindez érinti a Miniszterelnöki Hivatal Kormányzati Kommunikációért Felelős Szakállamtitkársága által megkötött keretszerződéseket, amelyekből így kizárólag a legszükségesebb esetben, az ország számára életbevágó döntésekkel kapcsolatban adhat megbízást a szakállamtitkárság.

Az iroda emlékeztetett arra, hogy keretszerződésekről lévén szó a szerződésben szereplő keretekből egy-egy konkrét munka teljesítésével a konkrét munka ellenértékét fizetik ki a szerződött partnernek.

A szakállamtitkárság egyébként a tavaszi-nyári időszak folyamán írt ki új közbeszerzési eljárásokat a lakossági tájékoztatással kapcsolatos feladatok ellátására, miután a korábbi keretszerződések június 30-án lejártak. A győztes pályázókkal a jövő június 30-ig, illetve a keretösszegek kimerüléséig kötöttek szerződést.

Az MTI kérdésére a kormányszóvivői irodán a jelenleg hatályos keretszerződésekről elmondták: médiatervezési és -vásárlási feladatokra a Mediaedge:cia Hungary Kft.-nek van érvényes keretszerződése 2009. június 30-ig, illetve bruttó 700 millió forint keretösszeg erejéig.
Pr- és rendezvényszervezési szolgáltatásokra a Merlin Communications Magyarország Kft.-nek van érvényes keretszerződése, szintén jövő június 30-ig, vagy bruttó 300 millió forint keretösszegig.

A tájékoztatás szerint nyomdai és disztribúciós szolgáltatásokra a Magyar Hivatalos Közlönykiadónak van érvényes keretszerződése, ugyaneddig a határidőig, vagy bruttó 400 millió forint keretösszegig.

Ide sorolták még, hogy reklámügynökségi szolgáltatásokra a Grey Worldwide Hungary Kft.-nek van érvényes keretszerződése, bruttó 300 millió forintig, illetve a korábban már megnevezett határidőig.

A kormányszóvivő irodán az MTI-nek hangsúlyozták: ezek keretösszegek, nem jelentenek tényleges és biztos kifizetést, csupán lehetőséget, illetve fedezetet biztosítanak a konkrét megbízásokra. Amennyiben a keretösszeget nem használják fel, a maradvány felhasználásáról a zárszámadáskor születik döntés a zárszámadási törvény rendelkezéseinek megfelelően - tették hozzá.

László Tamás fideszes képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján előzőleg arról beszélt, hogy Gyurcsány Ferenc az emberek szemébe hazudott, amikor kedden azt mondta, a kormány leállítja kommunikációs kiadásokat, hiszen a távfűtéssel kapcsolatban hazugságokat tartalmazó kiadványt juttattak el az emberekhez vidéken és Budapesten is.

A kormányszóvivői iroda reagálásában közölte: a Fidesz a lakossági tájékoztatási kiadások leállításáról szóló keddi bejelentést egy olyan kiadvány kapcsán kéri számon, amelynek terjesztése a múlt héten fejeződött be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását