2024. május 7. - Gizella

Élőláncos tiltakozás szombaton

Élőlánccal fog tiltakozni szombaton délelőtt a kormány megszorító intézkedései miatt a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) szervezésében több civil szervezet. A tervek szerint a demonstráció a Fiumei úti sírkertnél kezdődik, majd az Országház előt
2007. szeptember 5. szerda 13:25 - Hírextra

A vizitdíj, a tandíj, az iskolabezárások és a pedagógus-elbocsátások, azaz a kormány megszorító intézkedései miatt fog tiltakozni szombaton délelőtt Budapesten a NOE több más civil szervezettel együtt. A tervek szerint a Fiumei úti sírkert bejáratánál először egy élőláncot alkotnak majd, ezután pedig átvonulnak a résztvevők a Kossuth térre, az Országház elé - mondta el a Független Hírügynökségnek Török Ádám, a NOE főtitkára.

Hozzátette: a Parlament előtt szónokok beszélnek majd, illetve zene és ének lesz, végül pedig egy petíciót fognak átadni az országgyűlés képviselőjének. Ebben arra kérik a képviselőket, hogy a jövőben, amikor szavaznak, gondoljanak a választóikra, hogy az ő érdekeiket képviselik.

Török Ádám elmondta, hogy a megmozduláshoz már most több szervezet is csatlakozott, úgy mint a Magyar Orvosi Kamara, vagy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, azt azonban egyelőre nem tudják megbecsülni, hogy mennyien lesznek. Arra azonban megkérnek minden csatlakozót, hogy semmilyen pártjelvényt, vagy pártzászlót ne vigyen magával a megmozdulásra.

A főtitkár hangsúlyozta, hogy a szombati tüntetés szlogenje a "Sírból is visszahozzuk a jövőt", ezért indul a demonstráció a Fiumei úti sírkert elől.

A megmozdulást a szervezők a szabályok szerint bejelentették a rendőrségen, és azt kérik, hogy senki se vigyen magával semmilyen pártjelvényt, vagy pártzászlót a rendezvényre.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását