2024. május 16. - Mózes, Botond

Rossz üzlet a váci mélygarázs?

A helyi ellenzék szerint Vác számára előnytelen szerződést kötött mélygarázs építésére az MSZP-s városvezetés, és mivel a beruházó svájci frankban vette fel az építkezéshez szükséges 2,1 milliárd forintos hitelt, ez most még inkább megterhelheti a Pest me
2008. október 28. kedd 11:08 - Hírextra
Tomori Pál, az Összefogás Frakció (Fidesz-KDNP) politikusa elmondta: álláspontjuk szerint a polgármester eleve elfogadhatatlan szerződést kötött a Váci Parkoló Beruházó Kft.-vel. Úgy vélik, maga a beruházás nem is indokolt, mert a 280 autóra tervezett mélygarázs kapacitását nem lehet kihasználni.

Hozzátette, hogy az építésre felajánlott belvárosi, önkormányzati tulajdonú telekre mint forgalomképtelen törzsvagyonra jogilag nem is lehetne jelzálogot bejegyezni. Márpedig a társaság, mivel nem rendelkezett saját tőkével, a hitelfedezetre mégis ezt a megoldást választotta. Az ügyet ezért bíróság elé vitte a helyi ellenzék - közölte.

Kitért arra: a "korrupciógyanús mélygarázs-ügylet" ellen szól az is , hogy a megállapodás szerint a beruházó a garázs elkészülte után a bérleti szerződést átadja az önkormányzatnak, így a működtetés kockázatának terheit is a városvezetés nyakába varrja. Ráadásul az építkezés helyszínén most olyan értékes régészeti leletek kerültek elő, amelyek a munkálatok leállítását indokolnák, a szakhatóságok folytatnak ez irányú vizsgálatokat.

Mindezek miatt az ellenzék keresi a jogi megoldást az előnytelen beruházás felfüggesztésére, az eredeti állapot visszaállítására - közölte Tomori Pál.

Bóth János (MSZP) polgármester a sajtótájékoztatón elhangzott felvetésekre reagálva az MTI megkeresésére elmondta, hogy a svájci frank hitelügylet kockázata a beruházót, nem pedig az önkormányzatot terheli. Véleménye szerint itt nem gazdasági, hanem politikai kérdésekről van szó, a helyi ellenzék a mélygarázs-projektet csupán ürügyként használja a város vezetésének lejáratására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását