2024. április 29. - Péter

Nagyértékű számítógépeket loptak a PTE Biofizikai Intézetéből

Értékes, speciális kártyákkal felszerelt, öt év kutatási adatait tároló számítógépeket loptak el a napokban a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Biofizikai Intézetéből, a kár tízmillió forint - közölte a intézet adjunktusa kedden az MTI-vel.
2008. október 28. kedd 11:21 - Hírextra
Grama László beszámolt arról, hogy az ismeretlen elkövetők a mikroszkópos laborba törtek be, onnan vittek el berendezéseket az azokhoz tartozó, mikroszkópokat vezérlő kártyákkal, továbbá a merevlemezeken rögzített, sejtek és sejtekből izolált fehérjék vizsgálatával kapcsolatos alapkutatási adatokkal együtt.

Hozzátette: a kutatási eredmények kilencven százalékáról készült biztonsági másolat, így azok nagy része nem veszett el, a kártyák pótlása ugyanakkor milliókba kerül, azokat pályázati források elnyerése nélkül az intézet nem tudja beszerezni.

Mártonfalvi Zsolt egyetemi gyakornok arról szólt, hogy a speciális kártyák és az emberi test sejtműködésének jobb megértését célzó kutatási adatok önmagukban eladhatatlanok, de hiányuk miatt hónapokig nem tud dolgozni az ezzel foglalkozó szakembergárda.

Megjegyezte: bíznak abban, hogy a rendőrség elfogja az áruk eszmei értékéről mit sem tudó tolvajokat, vagy a számítógépek és a kártyák megtalálója értesíti az intézetet, s visszaadja az ellopott berendezéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását