2024. május 7. - Gizella

Gyurcsány Berlusconival beszélt telefonon

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn telefonon beszélt Silvio Berlusconi olasz kormányfővel - tájékoztatta a kormányszóvivő az MTI-t.
2008. október 27. hétfő 23:10 - Hírextra
Daróczi Dávid elmondta: a beszélgetést Gyurcsány Ferenc kezdeményezte. Mint mondta, a két vezető az összefogás lehetőségeiről beszélt, illetve arról, hogy az EU-ban milyen intézkedésekre van szükség a nemzetközi pénzpiaci válság hatásai miatt.

Gyurcsány Ferenc hétfői blogbejegyzésében arról írt, hogy a hétvégén több európai vezetővel is konzultált telefonon: többek között az EU soros elnöki tisztét betöltő Franciaország elnökével, Nicolas Sarkozy-vel, valamint Angela Merkel német kancellárral és Gordon Brown brit miniszterelnökkel.

"Ezek a beszélgetések megerősítették bennem azt a képet, hogy Európára és a világgazdaságra nehéz időszak vár. Magyarország mögé erős európai és nemzetközi pénzügyi hátteret kívánunk szervezni annak érdekében, hogy az elrettentse azokat, akik az ország ellen játszanak most a piacokon" - írta blogjában a kormányfő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását