2024. április 29. - Péter

Bajnai: tabuk nélküli költségvetés kell

Szigorú, tabuk nélküli költségvetésre van szükség - mondta Bajnai Gordon gazdasági miniszter a Magyar Közgazdasági Társaság tagjaival folytatott megbeszélés után hétfőn a parlamentben.
2008. október 27. hétfő 13:38 - Hírextra
A gazdasági miniszter szerint a miniszterelnök a keddi ötpárti egyeztetésre már konkrét javaslatokkal érkezik.Bajnai Gordon az IMF-fel kötendő készenléti hitel-megállapodásról azt mondta: még a héten megszülethet a megegyezés. Hozzátette: akkor tisztázódnak a feltételek.

Mint mondta, a kormány akkora összegben szeretne megállapodni, amely minden spekulánst elriaszt attól, hogy Magyarország problémáira spekuláljon, és gyengítse az ország pozícióit.
"Akkora összegre van szükség, amely megállítja a Magyarország ellen indított elsöprő erejű támadást" - fogalmazott a gazdasági miniszter.

Szigorú, tabuk nélküli költségvetésre és ezen az alapon tervezett gazdasági pályára van szükség, arra, hogy Magyarország óvatosan, biztonságosan tervezzen - mondta Bajnai Gordon. A gazdasági miniszter szerint a jövő évet kell "kibekkelni", és utána lassan megindulhat az a gazdasági növekedés, amire Magyarországnak a felzárkózáshoz szüksége van.

Nem lehetnek tabuk, amikor arról van szó, hogy az ország stabilitását, működőképességét és a gazdaság talpon maradását kell megőrizni - válaszolta Bajnai Gordon arra a kérdésre, hogy vajon a szociális juttatásokhoz is hozzányúl-e a kormány.

Az euró bevezetését firtató kérdésre azt válaszolta: Magyarországnak régóta célja, hogy minél előbb bevezethesse az eurót, hiszen az stabilitást és kiszámíthatóságot hozna a gazdaságba.

Olyan költségvetést szeretnénk a parlament elé terjeszteni, amely közelebb visz ahhoz, hogy minél hamarabb az euró bevezetésének előszobájába léphessünk - mondta a miniszter. Hogy ez mit jelent, az a pártokkal való egyeztetés és a végleges költségvetési helyzet után derül ki.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását