2024. május 6. - Ivett, Frida

Árverésen az aranylapát beteg gyermekekért

A Tűzoltó utcai gyermekklinikán folyó rehabilitációs munkát támogatja majd az az egymillió forintnyi bevétel, amely Vajda Attila olimpiai bajnok kenus evezőlapátjának - amelyet az olimpiai döntőn használt - árveréséből származik.
2008. október 27. hétfő 17:04 - Hírextra
A bajnok ezzel a lapáttal szerezte meg Magyarország első pekingi olimpiai aranyérmét.
A Sláger Rádió és a Vatera.hu online árverési oldal segítségével összegyűjtött egymillió forintot október 27-én nyújtották át a Játszóház Alapítványnak. Az aukció a Sláger Rádióban százezer forintos kikiáltási árral indult. Néhány hét alatt a Vatera.hu árverési portál közreműködésével 665.000 forint gyűlt össze. - tájékoztatta az MTI-t a klinika.

Ezt az összeget a rádió egymillióra egészítette ki.
Az adomány ünnepélyes átadására a Tűzoltó utcai Gyermekklinika játszóházában került sor. Az átadón jelen volt az "aranylapát" új tulajdonosa is, aki a legmagasabb összeget ajánlotta fel e sporttörténeti emlékért, és akinek a kislánya jelenleg e kórházban fekszik.

A több mint 35 évvel ezelőtt megalapított Gyermekonkológiai Hálózat központja ma ez a klinika. Az újonnan kialakított 51 ágyas gyermek onko-hematológiai részlegen fekszik Magyarország minden második daganatos gyermeke, akiknek aktív gyógykezelése akár 1,5-2 évig eltart.

A klinikán működő Játszóházban folyó rehabilitációs program a tapasztalatok szerint közvetlenül is hozzájárul a klinikán kezelés alatt álló óvodás, általános iskolás és középiskolás korú gyermekek gyógyulásához, testi, lelki és szellemi rehabilitációjához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását