2024. május 5. - Györgyi

Ablakmosó ékszerrabló

Ablakmosónak álcázta magát az az ékszerrabló, aki fényes nappal, Milánó központjában kiürített egy kirakatot.Senki sem fogott gyanút, amikor a rabló szabályszerűen, létrával, vödörrel, mosókefével megjelent a Pederzani ékszerboltnál.
2008. október 27. hétfő 11:07 - Hírextra
Az sem tűnt fel, hogy az "ablakmosó" szélsebesen meglazította az utcára néző kirakat üvegét, nekitámasztotta azt a járdának, majd miután elpakolta az összes kitett ékszert, kereket oldott és eltűnt a járókelők között.

A boltban tartózkodó tulajdonos, a fia és további három személy sem vette észre, hogy leszerelték a vitrint. Az ötletes rabló zsákmányának értékét eddig még felbecsülni sem tudták a hatóságok, egyes értékelések szerint 7-800 ezer eurót is elérheti.

Alberto Pederzani mindenesetre megemelte a kalapját a profizmus előtt, hiszen reggel 10 órakor tették ki az ékszereket a kirakatba és negyedórával később már lábuk kelt: "Igazi mestermunka volt. Lövedékálló, pokolgépálló, 5 centiméter vastagságú üvegünk van. És mégis kiraboltak minket" - nyilatkozta a tulaj a La Repubblica című olasz napilapnak. És mint vallomásából kiderült, elég lett volna, ha kinéznek az ablak felé, ugyanis nem hívtak ablakmosót, az ilyen munkákat mindig saját embereikkel végeztették el.

Az viszont már az ékszerész elővigyázatlansága, hogy a bolt biztonsági kamerái csakis az üzlet belsejét pásztázzák, körülötte zavartalanul dolgozhatott a rabló, cinkosaival együtt, akik előzetesen feltehetően alaposan felmérték a terepet. A hatóságok kizártnak tartják ugyanis, hogy egyszemélyes vállalkozás lett volna, már csak azért sem, mert néhány perc alatt 18 csavart kellett meglazítani, a vitrinüveg pedig több mint 400 kilós volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását