2024. április 28. - Valéria

Vége az orvhorgászatnak!

Fokozott ellenőrzés kezdődik hétfőn az orvhorgászat ellen a Tisza-tónál, a tározó téli vízszintre való beállításának ideje alatt ugyanis a halak nagy tömegben maradnak vissza a sekélyebb részeken, és ilyenkor sokan gyűjtik be szabálytalanul a halakat.
2008. október 26. vasárnap 12:50 - Hírextra
Busi László rendőr alezredes, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetőjének tájékoztatása szerint az akció során a vízirendőrök együttműködnek a terület halászati hasznosítóival, a társ rendőri szervek tagjaival, a természetvédőkkel és a polgárőrökkel, hogy felderítsék és megakadályozzák a hallopást.

A Tisza-tavon és a szárazföldön állandó rendőri jelenlétet biztosítanak. A bevetésre váró technikai eszközök között van egy zárt felépítésű, fűthető kisgéphajó is, amely hőkamerával és radarral is rendelkezik.

Az akció során a Tisza-tavon, a Tisza-folyón és a védtöltéseken közlekedőknél átnézik a járművek csomagtartóit, utánfutóit, ellenőrzik a horgászati engedélyek meglétét. Emellett kiszűrik az ittasan vezetőket, és ügyelnek a természeti környezet, a vízminőség védelmére vonatkozó szabályok betartására is.

Fejes Lőrinc, a területi vízügyi igazgatóság mérnöke jelezte: a tározó apasztását hétfőtől a Kisköre felső vízmércén mért 720 centiméteres vízállásnál kezdik meg. A művelet várhatóan november 13-ig tart, addigra több mint egy méterrel csökken a Tisza-tó vízszintje.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását