2024. május 3. - Tímea, Irma

Az orosz oligarchák is érzik

Az orosz csillagokat különféle okokból halmozzák el igen drága ajándékokkal, például mert tisztes honorárium fejében fellépnek egy magánrendezvényen, megjelennek valamilyen áruprezentáción, de a cégek a moszkvai társasági események állandó résztvevőit is
2008. október 26. vasárnap 17:15 - Hírextra
De hol vannak már azok az idők, amikor Jana Rudkovszkaja, az Eurovíziós győztes Gyima Bilan producere néhány társával együtt egy rendezvényen briliánsokkal kirakott, mintegy 75 ezer dollár (16 millió forint) értékű karórát kapott ajándékba, s az egyik énekest kutyájának való, arannyal díszített, 100 ezer dolláros nyakörvvel ajándékozták meg. Vagy amikor egy divatos internet-portál bemutatóján kis függőkkel lepték meg a megjelent hölgyeket, s később derült ki, hogy az ébenfa függőt valódi briliánsokkal rakták ki, értéke több mint 5000 euró (1,4 millió forint). A minap egy divatbemutatón még briliánsokkal hímzett tangát kaptak a sztárok ajándékba (60 ezer euróért). A gazdasági válsággal azonban csökken az ajándékozási kedv.

A Komszomolszkaja Pravda című lap kiderítette: a Londonban élő orosz oligarchák sem költenek már annyit, mint még nemrég.

Katasztrofálisan zárult a Sotheby,s aukciós ház kortárs festészeti árverése, amely a várt 43 millió font (csaknem 15 milliárd forint) helyett alig 22 milliót hozott, sokak szerint azért, mert a legtöbb orosz vásárló távolmaradt.

Alekszandr Gajdamak, a Portsmouth brit labdarúgó klub 32 éves tulajdonosa az utolsó pillanatban lemondott egy 300 fős estélyt, amelyet a Ritz Carltonban akart megrendezni.

Egy ingatlanközvetítő megmutatta a lap munkatársának a Buckingham palota utáni legnagyobb londoni magánházat, amelyért nemrég 501 millió fontot fizetett új orosz gazdája, de a renoválás - amely további 80 millióba kerülne - húzódik pénzhiány miatt. A Harrods luxusáruházban sem látták nyár vége óta a leggazdagabb oroszokat. Az egyik drága belvárosi szálloda igazgatója elmondta, hogy hiányolják az orosz vendégeket, noha sok velük a gond: esténként gyakran hangosan mulatoznak, s amikor homárevési versenyt rendeztek, akkor is zavarták a többi vendéget. Mégis nagyon hiányoznak, a bevétel miatt is, de unalmasabb is az élet nélkülük - mondta az igazgató.

Végül a lap kiderítette: százával küldik haza az eddig drága brit magániskolákban tanuló orosz gyerekeket. Csak azok maradnak - egyelőre - akiknek tandíját egész évre előre kifizették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását