2024. május 13. - Szervác, Imola

Nem nyomoznak tovább a voksvásárlás ügyében

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a szabolcsi voksvásárlás ügyében a rendőrség - közölte a Hír TV.
2008. október 25. szombat 11:38 - Hírextra
Emlékezetes: a márciusi népszavazás előtt a televízió egyik műsora tárta fel, hogy Veres János pénzügyminiszter választókerületében gyakorlat a szavazatvásárlás. A Hír Televízió riportere ugyanis a pénzügyminiszter kabinetfőnökére hivatkozva olyan hangfelvételeket készített, amelyen helyi cigány vezetők elismerik: kaptak már pénzt szavazataikért. Később a Népszabadságnak is arról nyilatkoztak a romák, hogy 2006-ban különböző adományokat kaptak voksaikért a szocialistáktól.

A pénzügyminiszter folyamatosan tagadott, érdemi válaszokat azonban nem adott a bemutatott hangfelvételekre, amelyek egyikén egy cigány kisebbségi önkormányzati képviselő épp az ő nyírbátori kft-jét említette a szokásos találkozó helyszíneként. Helyette az MSZP-s politikus megrágalmazta a Hír Televíziót, hogy pénzért vette a leleplező telefonbeszélgetéseket. Veres kampányfőnöke Tóth Viktor pedig feljelentést tett az ügyben ismeretlen tettes ellen. A népszavazás rendje elleni bűncselekmény gyanújával indított eljárást azonban a rendőrség most bűncselekmény hiányára hivatkozva megszüntette.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását