2024. április 26. - Ervin

Angelina Jolie a Bibliában

Svéd szakemberek készítették el a Biblia egy vizuálisan ultramodern változatát, a Színes Bibliát. Elképzésük az volt, hogy ki kell emelni az Ótestamentumot hagyományos formájából és át kell változtatni attraktív folyóirattá olyan csalogató fotókkal, amely
2008. október 25. szombat 15:07 - Hírextra
Az új Biblia Svédországban nagy siker lett. A 60 ezer példányból, amelyet az északi országban évente eladnak, 30 ezer a Színes Biblia volt. A Vogue-gal vagy a Vanity Fair-rel szemre összetéveszthető kiadványban a híres személyiségek fotói mellett az évezredes bibliai szövegek olvashatók. Ez a Szentírás a jövő év márciusában megjelenik az Egyesült Államokban is - írta az El País című spanyol napilap.

"Van a lakosságnak egy jelentős százaléka, amely intelligensnek, műveltnek tekinthető, de nem különösebben vallásos és nem olvassa rendszeresen a Bibliát. Ez a csoport valószínűleg sokkal érzékenyebben reagálna mindarra, ami körülötte történik, ha többször a kezébe venné" - nyilatkozta Larry Norton, a Színes Bibliát kiadó Illuminated World vezetője, aki hangsúlyozta: kiadója független minden vallási kongregációtól.

A Book Industry Study Group adatai szerint a bibliák és más vallási könyvek eladásából 2007-ben csaknem 600 millió euró (168 milliárd forint) folyt be. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy a szakemberek megfigyelései alapján háborús vagy krízishelyzetekben emelkedik a vallásos könyvek iránti kereslet, akkor a Színes Biblia sikere az Egyesült Államokban is garantált.

"Egy olyan világban, amely a vizualitás nyelvén beszél és abban a korban, amikor a reklámmal szemben nagy a bizalmatlanság, mivel lehet az emberek figyelmét felkelteni? Egyáltalán nem lep meg, hogy a bibliai szövegeket vegyítették Angelina Jolie-val" - jelentette ki Paul Gutjahr, az indianai egyetem valláskutatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását