2024. május 7. - Gizella

Sosem látott fotók John Lennonról

Eddig nem publikált fotókat találtak Amszterdamban John Lennon és Yoko Ono mézesheteiről. A híres pár 1969-ben nászútját pacifista ceremóniává változtatta a nemzetközi sajtó asszisztálása mellett.
2008. december 27. szombat 08:14 - Hírextra
A színhely szállodai ágyuk volt az amszterdami Hilton szálló egyik lakosztályában. Ebből az ágyból szólították fel a világot, hogy szeretkezzen, ne háborúzzon. A képek bejárták a világot, a kor ikonjai közé kerültek, de Nico Koster holland fotós 150 negatívjának csak egy részét hozta nyilvánosságra a De Telegraaf című holland lapban, amelynek dolgozott. A többit betette egy dobozba, amelyről elfeledkezett, majd később azt hitte, hogy az el is veszett. Lánya találta meg 40 évvel később, amikor gyerekkori emlékeket keresett - írta az El País című spanyol lap.

A fotós, aki - mint Lennon - 1940-ben született, a felvételeket átnézve felfedezte, hogy azok kiegészítik a Johnról és Yokóról kialakult imázst. Nemcsak a vietnami és minden más háború ellen fellépő békeharcosként mutatják meg magukat, hanem mint egymást nagyon szerető pár is.

A holland művész 2009. márciusában, a "bed-in" 40. évfordulójára tervez kiállítást a megtalált képekből. Megjelentetett egy könyvet is 902 címmel - ez volt Lennonék lakosztályának száma -, valamint egy katalógust a képek reprodukcióiból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását