2024. május 3. - Tímea, Irma

Erősödik a forint

A péntek délelőtti 282-ről 276-re erősödött a forint az euróval szemben. A kereskedést a csütörtökihez hasonlóan a nemzetközi befektetői hangulat határozhatja meg.
2008. október 24. péntek 14:48 - Hírextra
A forint csütörtöki óriáshullámait követően - a piacon 275 forint alatt és 285 forint felett is cserélt gazdát euró - a péntek reggeli jegyzések ismét gyengülést hoztak: a kurzus a nap végi 276.3-as szintről 280 forint fölé emelkedett, majd délelőtt 11 órakor 282 forinton állt.

Később a gyors erősödési hullám után ismét 280 felett járt az euró, de délután fél 3-kor egy euróért már 276 forintot adtak.

Reggel a térségi valuták is gyengültek, ahogyan a befektetők mindinkább dollárba és jenbe menekítik tőkéjüket, főleg az Egyesült Államok és Japán államadósság-papírjait vásárolva. A lengyel és a cseh deviza is erősödött a reggeli lejtmenet után.

Közben az euró új kétéves negatív rekordokat döntöget: péntek délelőtt 11:00 óra felé 1,2552 dollár volt vételi oldalon, 0,0367 dollárral olcsóbb a csütörtöki későinél, 14,02 százalékkal olcsóbb, mint múlt év végén.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását