2024. április 28. - Valéria

Armstrongnak tetszik az úzvonal

Lelkesen kommentálta a Tour de France kerékpáros körverseny jövő évi útvonaltervét Lance Armstrong, ez pedig egyes kommentárok szerint arra utaló jel, hogy a versenyzéshez 2009-ben visszatérő amerikai sztár hajlik a részvételre.
2008. október 23. csütörtök 10:40 - Hírextra
"Meglep a 2009-es Tour programja, tetszik az újító szándék és az érdekes útvonal - tudatta közleményben a viadal korábbi hétszeres győztese a jövő évi viadal szerdai bemutatója után. - A Monte-Carlóból induló 15 km-es egyéni időfutam, a visszatérés a csapatidőfutamhoz, az általam kedvelt helyszínek, így a Mont Ventoux újbóli felbukkanása, mind-mind olyan változtatás, aminél kedvezőbbet nem is remélhettem."

Armstrong szeptember 9-én jelentette be, hogy három év kihagyás után visszatér, és jövőre szeretné nyolcadik alkalommal is megnyerni a világ legjelentősebb körversenyét, később azonban úgy nyilatkozott, hogy az olasz körversenyen, a Giro d,Italián szerepel, és az lesz az egyetlen háromhetes viadala 2009-ben.

Az útvonal bemutatása alkalmával Christian Prudhomme versenyigazgató az amerikai kerekes szerepvállalásának lehetőségét nyitva hagyta, amikor úgy fogalmazott: Armstrongnak kell eldöntenie, hogy részt vesz-e a Tour de France-on, s hozzátette, hogy a Tournak se nem jó, se nem rossz, ha az amerikai sztár indul.

"Nem szeretnék további alapanyagot adni egy hosszúra nyúló történethez. Kivételes személyiségről van ugyan szó, de a Tour rajtjánál mindenki egy vonalból indul" - mondta.
Johann Bruyneel, az Asztana csapat vezetője ugyancsak szerdán úgy nyilatkozott, nem zárható ki, hogy a velük szerződésben álló klasszis ott lesz a franciaországi viadalon:

"Jelenleg ötven százalék az esélye, hogy Lance elindul a Touron. Meglátjuk, hogy fizikailag megfelelő állapotban lesz-e, sportemberi szempontból nincsenek kétségeim. Mindazonáltal nem megszállottként viszonyul a Tourhoz."

Maga a kerekes a közleményében arra utalt, hogy keresi a kontaktust a szervezőkkel.
"Nem kevés feszültség, nézeteltérés volt korábban a szervezőkkel, de tisztában vagyok vele, hogy a lebonyolításért felelős ASO cég igazgatásában történtek változások. Arra törekszem, hogy ismét kialakuljon egy párbeszéd, ami kölcsönösen előnyére válhatna a két félnek" - utalt a kerékpáros arra, hogy az ASO élén Jean-Etienne Amaury váltotta Patrice Clercet.

Armstrong ugyan egyszer sem bukott meg doppingvizsgálaton a Tour-szereplései alkalmával, ezzel együtt Franciaországban többször is meggyanúsították tiltott szerek használatával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását