2024. április 27. - Zita

A Liverpool elszórt két pontot

A Liverpool az Atlético Madrid ellen vendégként is uralta a mérkőzés nagy részét, s egészen a 83. percig nyerésre állt, a végén mégis be kellett érnie a döntetlennel a labdarúgó Bajnokok Ligája szerda esti fordulójában.
2008. október 23. csütörtök 11:50 - Hírextra
A csoportszakasz harmadik körében rendezett madridi összecsapás után érthető csalódottsággal nyilatkozott az angol alakulat spanyol mestere, Rafael Benítez, aki szerint az első félidőt teljes mértékben uralták, s a második játékrészben is akadtak hasonló momentumok.

"Ha a meccs előtt azt mondják nekem, hogy a harmadik játéknapot követően hétpontosak leszünk, beleegyeztem volna, de így, hogy már győztesnek érezhettük magunkat, úgy vélem: elvesztettünk két pontot."

A találkozót követő sajtótájékoztatón a vezetőedző fizikai problémákkal magyarázta, hogy három alapemberét - Robbie Keane-t, Xabi Alonsót és Steven Gerrardot - is lecserélte, kitért viszont az érdemi válasz elől, hogy mért nem játszott az együttes legnagyobb sztárja, a honfitárs Fernando Torres, akiről csak ennyit jegyzett meg az újságírók érdeklődésére: "nem volt bevethető".

Annál elégedettebb volt Javier Aguirre, a hazaiak mexikói szakvezetője, kinek számára legalább az "iksz" szükségeltetett ahhoz, hogy ne kössenek azonnali hatállyal útilaput a talpa alá legénységének huzamos ideje tartó eredménytelensége miatt. Hogy a döntetlen megmenti-e, kérdés, viszont a kispadon maradásához érvet szolgáltathat a tény, hogy a második félidőben már ők diktáltak, s az akarásnak nem nyögés, hanem egyenlítés és 1-1-es döntetlen lett a vége.

"A szünetben megbeszéltük a dolgot a fiúkkal és abban maradtunk, hogy nem kaphatunk ki megint idehaza. A határozottabb, hittel teli játékunk a második félidőben meghozta gyümölcsét" - így a vezetőedző, aki a "helybenmaradáshoz" azzal az érvvel szolgálhat a szerda estét követően, hogy ha a spanyol bajnokságban botladoztak is, egymás után háromszor is vereséget szenvedve, a BL-ben folytatták a pontgyűjtést és komoly esélyük maradt a továbbjutásra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását