2024. május 2. - Zsigmond

Sarkozy perelne a vudubabák miatt

Ügyvédje útján perrel fenyegette meg Nicolas Sarkozy francia elnök azt a francia kiadót, amely őt ábrázoló vudubabát hozott forgalomba egy "használati utasításul" szolgáló kézikönyvvel együtt.
2008. október 22. szerda 15:50 - Hírextra
Az eddig húszezer példányban kibocsátott Sarkozy-baba testrészeire az államfő elhíresült idézeteit nyomtatták, s arra biztatták a vásárlókat, hogy szurkáljanak tűt az olyan mondatokba, mint a "Tűnj el te szánalmas seggfej", amely tavaly szaladt ki a száján, mikor valaki nem akart kezet fogni vele.

"Nicolas Sarkozy arra utasított, hogy emlékeztessem önöket rá, bármilyen hivatalt tölt be és hírneve van, kizárólagos és abszolút joggal rendelkezik a saját imázsa felett" - írta Thierry Herzog, az elnök jogi képviselője a K and B kiadónak küldött levelében, amelyet a Le Monde című francia lap publikált.
A kiadó egyébként az elnök választási riválisának bábuját is piacra dobta, és Ségolene Royal ügyvédje szerint a politikus szintén jogi ellenlépéseket fontolgat.

A vudu Nyugat-Afrikából eredő vallás, amelynek főként a karibi térségben, elsősorban Haitin és az Egyesült Államok déli részén vannak hívei. A hiedelem szerint a vuduvarázslók képesek a távolból átkot bocsátani ellenfeleikre tűket szurkálva a róluk formázott babába. A vallás szakértői viszont cáfolják ezeket a közkeletű hiedelmeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását