2024. május 2. - Zsigmond

Saját doppingkúrájáról vallott a kerékpáros

Saját doppingkúrájáról árult el részleteket Bernhard Kohl osztrák kerékpáros, az idei Tour de France harmadik helyezettje.
2008. október 22. szerda 16:03 - Hírextra
A bringás - aki az eritropoetin (EPO) legújabb generációjával, a CERA-val akadt fenn - az osztrák Kurier című lapnak elmondta, hogy a júniusi Dauphiné Libéré elnevezésű viadalon jó formában érezte magát, de bukott, és emiatt egy hétig nem tudott edzeni.

"Azt mondták, hogy a CERA kimutathatatlan. A Dauphiné Libéré után kezdtem a kúrát, és a Tour de France előtt egy héttel álltam le. Heti kétszer kellett beadni a szert, egyszerűen a hasba, mint egy inzulin-injekciót. Mindent egyedül csináltam, sem a csapat, sem orvos nem tudott róla" - nyilatkozta Kohl.

Megjegyezte: klubtársáról, a szintén CERA-val lebukott német Stefan Schumacherről semmit sem tud."Én a magam útját jártam. Rászolgáltam az eltiltásra, és elfogadom az ítéletet. Ő ártatlannak vallja magát" - tette hozzá Kohl.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását