2024. május 2. - Zsigmond

Pro Comitatu-díjat kapott a borsodi oktatókórház

Pro Comitatu-díjat kapott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei kórház és Egyetemi Oktató Kórház szerdán a Borsod megyei közgyűlés 56-os ünnepi ülésén - tájékoztatta az egészségügyi intézmény az MTI-t.
2008. október 22. szerda 20:35 - Hírextra
A kórház mintegy fél évszázaddal ezelőtt kezdte meg működését, akkor 139 egészségügyi dolgozóval, köztük 24 orvossal és öt felszerelt osztállyal.

Jelenleg 2158 dolgozója van az intézménynek, közülük 330-an orvoso. A kórházban a szívsebészeten kívül minden szakterület megtalálható. Az 1596 ágyon évente több mint 54 ezer beteget gyógyítanak, a járóbeteg rendelésen 812 ezer ember fordul meg.

A kitüntető címet - az indoklás szerint - a kórház példamutató működéséért, az ott dolgozóknak a folyamatos megújulásért tett sikeres erőfeszítéseiért, a gyógyításban végzett magas szintű tevékenységéért ítélte a megyei közgyűlés.

A díjat Csiba Gábor, az egészségügyi intézmény főigazgató-főorvosa, Kecskés Lászlóné Betóri Mária asszisztens, Betóri Erzsébet főnővér, Nagy Istvánné Betóri Terézia felnőtt szakápoló, Betóri Éva intenzív szakápoló és Szederkényi István főorvos vette át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását