2024. április 26. - Ervin

Pedofil lenne a luxusáruház tulajdonosa?

Fiatalkorú leány szexuális zaklatásának gyanújával hallgatta ki a Scotland Yard a világhírű londoni Harrods luxusáruház tulajdonosát.
2008. október 22. szerda 18:17 - Hírextra
Mohamed Fayed brit-egyiptomi mágnás az utóbbi években azzal az elméletével vált hírhedtté, hogy fia, Dodi Fayed és a néhai Diana hercegnő - Károly trónörökös volt felesége -, akik 1997-ben, Párizsban haltak meg egy autóbalesetben, a királyi család és a brit titkosszolgálatok által közösen megszervezett merénylet áldozatai voltak.

Most azonban ellene merült fel vád, mégpedig az, hogy még tavasszal "szexuálisan molesztált" egy 16 évesnél fiatalabb - állítólag 15 éves - leányt egy londoni irodában.A 75 éves Fayedet szerdán idézték be egy londoni rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták, de nem vették őrizetbe.

Nevében a Harrods szóvivője szerda este nyilatkozatot olvasott fel a sajtónak, közölve: Fayed határozottan visszautasítja a gyanúsítást, és bízik abban, hogy tisztázni fogja magát a vád alól.
A zűrös múltú milliárdos - akinek, többszöri folyamodványa ellenére, a brit kormány soha nem adott állampolgárságot - váltig állítja, hogy Dianát és a vele együtt meghalt Dodit az udvar - elsősorban Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet királynő férje - gyilkoltatta meg a brit külső elhárítás (MI6) közreműködésével. Ennek indoka szerinte az lett volna, hogy a királyi család nem akart "hithű muszlim mostohaapát" Diana és a tőle 1996-ban elvált Károly trónörökös két fiának, Vilmos és Harry hercegeknek.

Mohamed Fayed szerint fia és Diana össze akart házasodni.A londoni felsőbíróság - a hivatalos francia és brit rendőrségi vizsgálatok után - idén tavasszal zárta le végleg az ügyet, elvetve a merénylet lehetőségét.

Az esküdtszék a hercegnő és Dodi Fayed haláláért elsősorban az idős Fayed alkalmazásában állt francia gépkocsivezető, Henri Paul ittasságát és gyorshajtását, és a kocsit üldöző lesipuskás fotósokat tette felelőssé, megállapítva ugyanakkor: az is hozzájárult a tragédiához, hogy a Mercedesben ülők nem kapcsolták be biztonsági öveiket.

Diana és Dodi kocsija nagy sebességgel egy párizsi aluljáró pilléreinek csapódott; a balesetben a sofőr is meghalt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását