2024. május 5. - Györgyi

Így ünnepelnek holnap Debrecenben

Ünnepi ülést tartott Debrecen város közgyűlése az 1956-os forradalom és szabadságharc kezdetének 52., s a Magyar Köztársaság kikiáltásának 19. évfordulója alkalmából szerdán a Városházán.
2008. október 22. szerda 15:13 - Hírextra
A hagyományoknak megfelelően Kósa Lajos (Fidesz) polgármester ezen a napon adott át több városi kitüntetést.

Debrecen város Csokonai-díját Angyal László András, a hajdú-bihari műemléki albizottság alapító elnöke, Duffek Mihály zongoraművész, a Debreceni Egyetem (DE) zeneművészeti karának dékánja, a MÁS-MOZAIK Kulturális Egyesület rocksulija, és Varga Magda operaénekes, érdemes művész, a Csokonai Színház örökös tagja kapta.

Debrecen város Hatvani-díját vehette át Fachet József kutatóorvos, egyetemi tanár és Módis László orvosprofesszor.

Hajós Alfréd-díjat kapott Puskás Pál úszó, sportvezető és Szombathy András röplabdázó, sportvezető.A Borsos József Nívódíjat Csete György, Kossuth-díjas építésznek adományozták, a debreceni tégláskerti református templom tervezéséért.

Az ünnepi közgyűlést megelőzően Kósa Lajos polgármester az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére kopjafát avatott a helyi Karácsony Sándor Általános Iskolában.
Az MSZP debreceni városi szervezete és önkormányzati frakciója szerda délelőtt megkoszorúzta a Debreceni Egyetem melletti 1956-os emlékművet, Melocco Miklós alkotását, csütörtökön itt tartják a központi városi ünnepséget és koszorúzást.

Szathmári Károly, az MSZP debreceni választmányának elnöke ennek kapcsán elmondta: ott lesznek a városi ünnepségen, de nem koszorúznak. Mint hozzátette, ezzel tiltakoznak az ellen, hogy a nemzeti ünnepeken Debrecenben sorozatos atrocitások érik a szocialista megemlékezőket, s tiltakoznak azért is, mert a nemzeti megemlékezéseket a városban aktuálpolitikai megnyilatkozásokra használják fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását