2024. május 4. - Mónika, Flórián

Göd újabb egyházi iskolával gyarapodik

Új egyházi iskola épül magánberuházásban a Pest megyei Gödön; a 480 millió forintból megvalósuló intézmény első épületét jövőre adják át - közölte a beruházást kezdeményező szervező szerdán az MTI-vel.
2008. október 22. szerda 15:17 - Hírextra
Horváth Szilárd elmondta, hogy 17 ezer lakosú városban sok a gyermek, s most van felcseperedőben egy olyan óvodai korosztály, amelynek számára a jelenlegi iskolai férőhelyek már kevésnek bizonyulnak.

A településen működik a verőcei Géza Fejedelem Református Általános Iskola tagintézménye, a város különböző pontjain berendezett tantermekben összesen 70 gyermek tanul. A diákok művészeti nevelésben is részesülnek, s az oktatást áthatja a keresztény tanítás és a magyar néphagyomány.

Ezt a Búzaszem Iskolának nevezett tanodát bővítik ki a helyi önkormányzat által felajánlott telken megépülő oktatási intézményben, ahol 160 gyermek tanulhat majd. A beruházás költségét a Búzaszem Alapítvány állja adományokból, hitelekből összegyűjtött pénzből, az iskola építtetője a Magyar Kolping Szövetség.

Elkészülte után az új intézmény - immár egy helyen - továbbra is a Géza Fejedelem Református Általános Iskola tagintézményeként működik, s felekezettől független fogadja az ide beiratkozó gyermekeket - közölte Horváth Szilárd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását