2024. április 27. - Zita

Calzaghe búcsúzik

Joe Calzaghenak vélhetően utolsó ringfellépése lesz a november 8-i, amikor is a walesi nagyközépsúlyú világbajnok az amerikaiak kiválóságával, Roy Jones Jr.-ral csap össze a New York-i Madison Square Gardenben sorra kerülő profi ökölvívógálán.
2008. október 22. szerda 13:12 - Hírextra
"Valószínűleg felhagyok a bunyóval, már 25 éve csinálom, úgy érzem, most már elég - nyilatkozta a 36 éves brit öklöző, aki amúgy pályafutása alatt eddig nem akadt legyőzőre, mind a 45 meccsét megnyerte, ráadásul 32-t kiütéssel. - Fizikailag rendben vagyok, ugyanúgy érzem magam, mint négy vagy öt esztendeje, mentálisan azonban mind nehezebben hangolódok rá a bokszra. Ezért is gondolom úgy, hogy november 8-án egy nagy bajnok elleni összecsapással búcsúzom a szorítótól."

Bár nem vb-címért verekednek meg a felek, a mérkőzés rangját eleve biztosítja, hogy két korábbi sokszoros világbajnok ütközik meg egymással. A veretlen Calzaghéhoz hasonló mérlege van a 39 éves Jonesnak is, aki négyszer kapott ki - ebből sorozatban egymás után háromszor 2004-ben és 2005-ben -, miközben 52 győzelmet aratott, abból 38-t KO-val. Legutóbb januárban bokszolt, akkor egyhangú pontozással diadalmaskodott a legjobbak közt jegyzett, ex-világbajnok Felix Trinidaddal szemben.

Calzaghe - ellentétben a szájhősködést kedvelő profikkal - roppant elismerően nyilatkozott riválisáról:
"Roy Jones maga az élő legenda. Gyors és erős, boldog vagyok, hogy egy ekkora nagysággal vívhatok meg, mint ő" - így a walesi, aki áprilisban, Las Vegasban járt utoljára a kötelek között ökölvívói minőségében, s akkor - jóllehet az első menetben padlót fogott - pontozással legyőzte az amerikai "szuperveteránt", a 43 évesen is remek Bernard Hopkinst.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását