2024. május 3. - Tímea, Irma

Polgármesteri megbízott Miskolctapolcán

Polgármesteri megbízottat nevezett ki a Miskolctapolca fejlesztésével kapcsolatos kérdések koordinálására Káli Sándor, Miskolc szocialista vezetője; a borsodi megyeszékhely városrészében élők egyébként december 7-én helyi népszavazáson döntenek önállóságu
2008. október 21. kedd 18:37 - Hírextra
Veres László, a városháza szóvivője kedden az MTI-nek elmondta, hogy Borkúti László vállalkozó a megbízott, akinek az lesz a feladata, hogy folyamatosan tájékoztatja majd az érintetteket a városrész fejlesztési elképzeléseiről, valamint tolmácsolja a városvezetés felé az ott élők gondjait.
Miskolctapolca fejlesztési programjának polgármesteri biztosa első lépésként szerdán bejárást tart a városrészben.

Miskolctapolca lakosai ez évben aláírást gyűjtöttek önállóságukért. A kezdeményezést a csaknem 2.400, szavazásra jogosult választópolgár közül mintegy 900-an aláírták, ezért decemberben megtartják a helyi népszavazást.

Miskolctapolca lakói 2005 januárjában már tartottak népszavazást önállóságukról, akkor a 2.329 választásra jogosult közül 1.327-en adták le voksukat. A részvételi arány 57 százalékos volt, így a népszavazás eredményesnek bizonyult. A szavazóknak azonban több mint a fele elutasította a különválást: 548-an a városrész önállóságára, 774-en a Miskolchoz való tartozásra voksoltak, öt szavazat pedig érvénytelen volt.

A világhírű barlang-termálfürdőjéről nevezetes üdülőövezet - amely a város része - lakói akkor és lényegében most is azért kezdeményeztek népszavazást az önállósodás mellett, mert megítélésük szerint Miskolc nem tett meg mindent a városhoz tartozó településrész fejlődéséért.Miskolctapolca egyébként az írásos emlékek szerint már 1210 óta a borsodi megyeszékhely része.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását