2024. március 29. - Auguszta

Hiller: több személycserét nem bír el a pécsi EKF program

Kiegyensúlyozott szakaszban van Pécs 2010-es Európa Kulturális Fővárosa programja, de több személycsere már nem fér bele az előkészületekbe - közölte az oktatási és kulturális miniszter újságírókkal kedden Pécsett, ahol részt vesz Janus Pannonius újrateme
2008. október 21. kedd 15:53 - Hírextra
"Az oktatási és kulturális tárca azzal a vezetővel dolgozik együtt, akit a pécsi közgyűlés erre kijelöl. Ebbe nem szóltam bele és nem szólok bele, de több személyi változásra nincs idő" - mondta Hiller István annak kapcsán, hogy a város közgyűlése október elején felmentette posztjáról Mészáros András főigazgatót.

Hozzátette: a program anyagi forrásai rendelkezésre állnak, a rendezvények megvalósíthatók, de szervezeti kérdésekkel a jövőben már nem szabad foglalkozni. "Én sem fogok és másnak sem ajánlom, mert az nagyon rossz és hátrányos lenne" - mondta Hiller István.

Kiemelte: "arra van szükség, hogy 2010 januárjától magas színvonalú, hangulatos programegyüttes valósuljon meg. Ehhez megvan minden, ami kell, köztük a pécsi közgyűléssel és a civil szervezetekkel való együttműködés is" - tette hozzá.

Hiller István az MTI-nek arra a kérdésére, miszerint optimistán várja-e a rendezvénysorozatot annak ellenére, hogy addig mindössze tizennégy hónap van hátra és még egyetlen nagyberuházás sem kezdődött el, azt válaszolta: ezen fejlesztéseket Európa szinte minden eddigi kulturális fővárosában az adott évben adták át. A program nem valaminek a lezárása, hanem nyitánya. Ha a pécsi nagyprojektek 2010 folyamán megvalósulnak, méltó ünnepe és hagyatéka lesz a későbbiekben a kulturális főváros programnak - mondta a miniszter.

Az idén Liverpool (Nagy-Britannia) és Stavanger (Norvégia), jövőre pedig Linz (Ausztria) és Vilnius (Litvánia) az európai kulturális főváros. Pécs mellett 2010-re Essen (Németország) és Isztambul (Törökország) nyerte el a címet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását