2024. május 7. - Gizella

Hátat fordítanak az Atlético-szurkolók

Bár az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ideiglenesen felfüggesztette az Atlético Madridra egy hete kirótt büntetéseket, azaz a gárda szerdán mégis saját stadionjában játszhatja le a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-mérkőzését, a hazai szurkolók tiltakoz
2008. október 21. kedd 12:10 - Hírextra
A demonstráció során a találkozót felvezető BL-himnusz alatt a hívek hátat fordítanak majd a pályának. Ez nem ütközik az UEFA előírásaiba, amelynek megfigyelői minden esetleges kihágást árgus szemekkel fognak figyelni a Vicente Calderón Stadionban.

Az UEFA múlt keddi határozata értelmében a klubnak Madridtól legalább 300 kilométerre kellett volna lebonyolítania következő két hazai BL-meccsét, míg Javier Aguirre vezetőedző a következő két fordulóban kényszerült volna a lelátóra. A halasztás hátterében minden bizonnyal az áll, hogy az Atlético ilyen rövid idő alatt nem talált volna új helyszínt, számos liverpooli szurkoló pedig már megszervezte madridi utazását.

Az UEFA az Olympique Marseille elleni találkozón történt szurkolói rendbontások miatt büntette meg a spanyolokat. Az október elsejei összecsapáson a rendőrség és a biztonsági szolgálat emberei a kezdés előtt összetűzésbe keveredtek a Marseille híveivel, akik számos széket feltéptek és azzal támadták a rendfenntartókat. Emellett a hazai szurkolók egy része rasszista rigmusokat skandált, és színes bőrű újságírókat is atrocitás ért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását